Navigation
2018 er europæisk kulturarvsår. Man har ofte sagt at den europæiske kultur hviler på to søjler, hvor den ene er arven fra antikkens Grækenland og Rom og den anden er kristendommen. Der er både modsætninger og en tæt forbindelse mellem de to, som vi vil høre om forskellige dele af. Vi starter med en film og et foredrag:

.

Tirsdag d. 16/1 kl. 19.00 i Kirkeskolen i Nr. Nærå, viser vi filmen Agora om den kvindelig filosof Hypatia, hvis modsætning til den fremstormende kristendom bliver fatalt. En både tankevækkende og handlingsmættet film, der udspiller sig i 300-tallet ved det berømte bibliotek i Alexandria. Bagefter taler vi om filmen og dens fremstilling af filosofi og kristendom.

.

Tirsdag d. 30/1 kl. 19.00 i Kirkeskolen i Nr. Nærå, vil sognepræst Johannes Nissen holde et foredrag om hvordan den tidlige kristendom blev formuleret ind i en verden, der tænkte med en mytologi og filosofi, der var meget anderledes end kristendommens jødiske oprindelse.

.

Søndag d. 4/2 kl. 19.00 holder vi en kyndelmissegudstjeneste i Uggerslev kirke med levende lys, hvor konfirmanderne og motetkoret medvirker.

.

Onsdag 21/2 kl. 19.30 i Kirkeskolen i Nr. Nærå, vil vi igen have en højskolesangaften, hvor man kan ønske sange fra Højskolesangbogen og også den nye Kirkesangbog. Organisten spiller til og præsten siger noget fornuftigt (mere eller mindre) om sangene.
Pastoratets historie

Nr. Nærå-Bederslev-Uggerslev-Nr. Højrup pastorat blev dannet i 1996, hvor det gamle Nr. Nærå-Bederslev pastorat blev sammenlagt med Uggerslev og Nr. Højrup sogne, der ved den lejlighed blev adskilt fra Skamby sogn, som de havde været sammen med i 25 år.
Sammenlægningen skete på baggrund af anbefalingerne i en rapport udarbejdet af Nr. Nærå-Bederslevs daværende sognepræst Poul B. Nielsen, der analyserede de kirkelige forhold på Nordfyn.
Sognene havde faktisk hørt sammen på andre måder tidligere i historien. Fra reformationen til slutningen af 1700-tallet var Uggerslev og Bederslev ét pastorat og Nr. Nærå og Nr. Højrup hørte sammen.

Der er ikke oprettet nyheder endnu

Begivenheder
<< Januar 2018 >>